Cirkuska rezidencijalna mreža 2022. – Javni poziv za prijave

Putem natječaja “Cirkuska rezidencijalna mreža” udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica.

Pozivamo umjetnice, umjetnike i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala. U slučaju dodatne finacijske podrške od strane Ministarstva kulture i medija i/ili Gradskih ureda za kulturu gradova u kojima organizacije djeluju, Cirkuska rezidencijalna mreža osigurati će dnevnice i/ili honorare za selektirane umjetnike i umjetnice.

Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Natječaj je otvoren od 21.02. do 21.03.2022. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 27.03.2022.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/JMBwBRz5i7TZn1Xc6

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Umjetnici_e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2022. godini u šest različitih prostora u Hrvatskoj:
– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
– Mala scena Doma mladih (Split)
– HALA 100 (Split)
– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
– Klub Kulture (Križevci)
– Pula (točan prostor rezidencije biti će naknadno objavljen)

Opis rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na:
https://drive.google.com/…/1ZQ1NE3pe9XstI6BU7Hg…/view…

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 do 8 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2022. godine. Na kraju svake održane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila:

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2022. godini dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, a sufinancirana je i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.