Socio-pedagoške radionice za mlade

Udruga K.V.A.R.K. započinje sa programom “Socio-pedagoških radionica za mlade koje se počinju provoditi od četvrtka 03. ožujka 2016. godine sa početkom u 17 sati. Radionice će se odvijati u prostoru Kluba kulture – multimedijalnog i kulturnog centra svakog četvrtka u ožujku u trajanju od 45 minuta sa različitim temama a ovim putem ističemo neke od njih: teški osjećaji, slika o sebi i samopouzdanje, komunikacijske vještine, dijete u sustavu, potrebe djece i razvojne faze, odgojne metode i postupci.

klub_radionice_socioradionuice

Ovim projektom omogućuje se vrijeme i prostor za zajedništvo i druženje mladih roditelja i mladih osoba koji će moći naučiti nova znanja iz područja prepoznavanja osjećaja, asertivne komunikacije, oblikovanja slike o sebi, odgojnih metoda i razvojnim potrebama djece.
Uz stručno sociopedagoško vođenje korisnici će moći međusobno razmjenjivati iskustva i postavljati pitanja te će naučeno znanje primijeniti kroz rješavanje problemskih situacija, zadataka i kroz dramske vježbe. Na ovaj način mladima i mladim rodieljima pružit će se podrška te će se time povećati njihova uspješnost u življenju uloga koje imaju u svome životu.

Radionice će provoditi Alina Pavičić, diplomirana socijalna pedagoginja koja je svoj studij završila na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, te je odmah nakon diplome započela rad kao učiteljica u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u odgojno-obrazovnoj skupini. Krajem 2009.g. nastavlja svoj rad u osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje kao stručna suradnica. Ondje prepoznaje veliku potrebu roditelja za educiranjem i vođenim radom na sebi, te podrškom u izazovima roditeljskog poziva. Iz prepoznate potrebe osmišljava projekt ¨Pružanje sociopedagoške podrške mladima i mladim roditeljima¨ te uz potporu i suradnju s udrugom K.V.A.R.K. kreće u provođenje istoimenog projekta. Alina Pavičić pohađala je mnoge edukacije iz područja medijacije, komunikacijskih vještina, suradnje s roditeljima, dječjeg razvoja, dramskih vježbi te rada na sebi.

Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.