25.08. – Petak: Ljetne ve?eri: Romana Ore?nik & Co.

?etvrti po redu glazbeni doga?aj Kri?eva?kih ljetnih ve?eri u petak 25. kolovoza od 21.00 sati ?e ugostiti kantautorice Romanu Ore?nik Mlinari? iz Kri?evaca i Vladanku Ivkovi? iz Sarajeva, te zagreba?ki sastav neobi?na naziva Hempljyv’s. Ulaz je slobodan, uz pokroviteljstvo Grada Kri?evaca, a organizatori Pu?ko otvoreno u?ili?te Kri?evci i udruga K.V.A.R.K. o?ekuju dobru posje?enost Kluba kulture tu ve?er.

Najavljena kao ve?er pjesme i poezije, posljednja u nizu ovogodi?njih Ljetnih ve?eri kri?eva?koj ?e publici predstaviti pjesnikinju i ?ansonjerku Vladanku Ivkovi?, autoricu albuma “Put u krug” (1994.) i ovogodi?nje zbirke pjesama “Mrvice beskraja“. ?esto nastupa na kulturnim doga?ajima poput promocija i izlo?bi, a uz samostalne koncerte rado gostuje i glazbenicima sli?nog izri?aja.

Doma?oj je publici dobro poznata Romana Ore?nik Mlinari?, kantautorica i gitaristica, ?lanica nekada?njeg ?enskog rock-sastava Bube. Radila s mnogim glazbenicima, svirala bas-gitaru s Davorinom i Bogovi?ima, autorica mnogih radio-reklama te pjesama izvo?a?a duhovne glazbe, poput Jelene Radan (“Mogu sama”, 2003.) i sastava Electro Spiritus (“Idem k Tebi”, 2002.). Ve?eras ?e se posebno predstaviti kao vokal i gitara sastava Hempljyv’s izvode?i country pjesme.

Prvi od dva renomirana instrumentalista uz Romanu u sastavu je Rista Ibri?, stalni ?lan grupe Plava trava zaborava, na violini, mandolini, gitari i Irish bouzoukiju. Jedan od Baretovih Pla?enika, u 30 godina profesionalne karijere kao instrumentalist, aran?er i producent sura?uje s glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva, poput Gibonnija, The Sick Swing Orchestra, Parnog valjka, Prljavog kazali?ta i EKV. Trenutno u vlastitom studiju radi glazbu za kazali?te.

Drugo jako glazbeno ime je Igor Arlovi?, studijski glazbenik koji sura?uje s raznim hrvatskim i slovenskim izvo?a?ima, na gitari, banjou i dobrou. Tako je instrumentalist i koaran?er na albumu “Ramirez” (2004.) te autor i producent na “Zmijo, kupit ?u ti
mungosa
” (2005.), svojevrsnom rock’n’roll cabaretu benda Tomislava Filipana.

Tako cijelu stvar vidi portal krizevci.info, a mi se s time mo?emo samo slo?iti!

One thought on “25.08. – Petak: Ljetne ve?eri: Romana Ore?nik & Co.

1. BestSantiago

I see you don’t monetize udruga-kvark.hr, don’t waste your traffic, you can earn extra
    cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of
    website (they approve all sites), for more info simply search