Rezultati javnog poziva Cirkuske rezidencijalne mreže za 2024. godinu

Na ovogodišnji javni poziv za rezidencijalnu potporu pristiglo je ukupno 15 prijava. Nakon selekcijskog sastanka članica mreže odlučeno je da će Cirkuska rezidencijalna mreža do kraja 2024. godine podržati sljedećih šest 6 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi:

1. »Tragovi«, Hristina Šormaz
Mala Scena, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 (Split)

2. »Vrana bez gnijezda«, Petra Najman i Ivan Svaguša Bučni Stripovi Svagi
Filodrammatica, Prostor plus (Rijeka)

3. »Murphy«, Cirkultura
Kuća Klajn / House of Klajn, Kućni Kolektiv (Klanjec)

4. »Za dlaku«, Bunike
CirkoBalkana šator, Cirkorama (Zagreb)

5. »Poem to many Circles«, Maria Lopez
DC Rojc – Čarobnjakov šešir, Udruga Čarobnjakov šešir (Pula)

6. »Tijelo traume«, Kulturna organizacija NIIT
Udruga K.V.A.R.K., Klub kulture (Križevci)

Organizacije okupljene u “Cirkusku rezidencijalnu mrežu” podržat će odabrane projekte kroz prostor za rad, financiranje putnih troškova, smještaja i dnevnica, omogućavanje tehničkih uvjeta, medijsku promociju, povezivanje s lokalnom zajednicom putem prezentacije rada u nastajanju i razgovora s publikom. Selektirane umjetnice također će dobiti podršku u razvoju svojih projekata u obliku sudjelovanja na Laboratoriju pod mentorstvom irskog umjetnika Darragha McLoughlina, kao i individualno savjetovanje tijekom godine, o tome kako produkcijski i distribucijski nastaviti razvijati projekte od strane cirkuske umjetnice, producentice i laureatkinje Jeunes Talents Cirque Europe 2009. – 2010. projekta, Antonije Kuzmanić iz ROOM 100.

Čestitamo svim odabranim umjetnicima i grupama, a svima koji ovaj put nisu odabrani želimo sreću u narednim pozivima!

Cirkuska rezidencijalna mreža dio je projekta Nacionalna cirkuska platforma koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova. Cirkuska rezidencijalna mreža u 2024. godini sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba.