Pozivamo Vas na jazz spektakl u Klubu kulture!

Ovogodišnji Križevci Jazz program obogatit će četiri renomirana glazbenika – Vid Jamnik na vibrafonu, Ratko Zjača na gitari, Martin Đakonovski na akustičnom basu i Joža Zadravec na bubnjevima. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Vođa kvarteta je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, čiji rad oduševljava publiku i izvan granica Slovenije, a koji spada u red najtalentiranijih mladih glazbenika u ovom dijelu Europe. Unatoč svojoj mladoj karijeri, već je svirao s mnogim poznatim jazz imenima. Radi se o vibrafonistu kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom, a koji danas živi i radi u New Yorku. Nedavno je izabran u finale pet najboljih mladih europskih jazz glazbenika od strane Europske jazz federacije zajedno sa nagrađivanim internacionalnim gitaristom i kompozitorom Ratkom Zjačom iza kojeg stoji velika internacionalna diskografija. Ostali članovi benda su svi renomirani, svestrani i vrlo traženi glazbenici, često uvršteni kao jedni od najboljih na svojim instrumentima.

U novom kvartetu zajedno sa Martinom Đakonovskim, jednim od najtraženijih i najsvestranijih jazz glazbenika koji je snimio više od 150 jazz i world music CD-a i instrumentalistom i producentom Jožom Zadravecom u Klubu kulture izvesti će odabrane autorske kompozicije svojih članova u kombinaciji s preuređenim napjevima iz standardnog jazz repertoara.

Ulaz je slobodan.