Otvaranje Galerije K2, izložba Zorana Homena: Mala retrospektiva

IZLOŽBA: Zoran Homen
Mala retrospektiva
U srijedu 26. travnja 2017. godine u 20:00 sati
Galerija K2 (bivša igraonica u dvorištu Zagrebačke banke)

Udruga KVARK predstavlja samostalnu izložbu Zorana Homena pod nazivom Mala retrospektiva u sklopu otvorenja Galerije K2, novog umjetničkog prostora u centru Križevaca.

Homen slika mrtve prirode, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, a kritika ga svrstava među naše respektabilne slikare toga stila, a na izložbi moći ćete razgledati više od 20 različitih radova.

Rođen je 1951. godine u Osijeku. Odrasta u Đurđevcu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Studij ga odvodi u Zagreb. Diplomira likovni odgoj na Pedagoškoj akademiji, a potom završava studij arheologije na Filozofskom fakultetu. Godine 1978. zapošljava se u Gradskom muzeju Križevci u kojem završava 2016. svoj radni vijek kao dugogodišnji ravnatelj.

IZ PREDGOVORA
U čemu je neodoljiv šarm Homenovog slikarstva? Naravno, u virtuoznom vladanju hiperrealističkim kistom. U onom uobičajenom: ‘kao na fotografiji!’, uzdahu koji ćemo čuti od svakoga tko se prvi puta susretne s kojim od Homenovih platna. I to je svakako neoboriva premisa: Homenov hiperrealizam je neporeciv na prvoj površinskoj razini, no na toj se razini ujedno i potroši.
Dr. sc. Zdenko Balog, travanj 2017

Galerija K2
Najnoviji galerijski prostor u centru Križevaca koji će djelovati na svakodnevnoj razini uz raznolik umjetnički postav. Program će voditi vizualni umjetnik i profesor Saša Živković, a unutar nje djelovat će i Dječja galerija čiji će program selektirati akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić. U prostoru Galerije K2 provodit će se edukativni programi za mlade pod nazivom Mozaik koje provodi udruga Vrtuljak.

Izložba je otvorena do 9.svibnja 2017. godine, a stalni postav može se razgledati svakim radnim danom od 18 do 20 sati.