Bogat program povodom obilježavanja 23 godine djelovanja udruge K.V.A.R.K.

Dana 5. svibnja udruga K.V.A.R.K. obilježava 23 godine svojeg djelovanja, a povodom toga u ovom vas tjednu očekuje sljedeći program:

Dokumentarci u Klubu: Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma

uto, 2. 5. u 20:00 h
Klub kulture

Pozivamo Vas na projekciju dokumentarnog filma “Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma” povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada!

Film prati Monique i Michela Pinçona-Charlota – francuske sociologe, poznate po svojim istraživanjima o nejednakosti u društvu i znanstvenim radovima kojima nemilosrdno seciraju jedan posto ultra-bogatih.

Little Band Revolution: Ochi & Šarena Pojava

pet, 5. 5. u 22:00 h
Klub kulture

Klupski program Little Band Revolution 5. svibnja će ugostiti dva mlada benda – jedan riječki i jedan sisački bend – Ochi i Šarenu Pojavu. Ovim ćemo koncertom ujedno obilježiti 23 godine djelovanja udruge K.V.A.R.K..

Ochi je post-hardcore/grunge bend nastao u Rijeci 2021. godine. Topla su preporuka svim ljubiteljima alternativnih podžanrova rocka kao što su stoner, grunge i post-hardcore. Nov i osvježavajuć zvuk na sceni te uopće ne sumnjamo u to da će vas ostaviti bez teksta.

Šarena Pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka.

Koncert: KUDIKAMO?

sub, 6. 5. u 22:00 h
Klub kulture

KUDIKAMO? je improvizacijski electro oriental dub beats duo iza kojeg stoje Roko Margeta i Đuro Dobranić.

Njih dvojica plutaju kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan groove improvizacije te izmjenjuju ekstravagantne, plesne bravure na synthu, melodici, looperima, bubnjevima, igračkama i mnogim drugim instrumentima koji to zapravo i nisu. Od laidback downtempa, preko vrtoglavih d’n’b brzina, ono što objedinjuje svaki jam je privrženost i štovanje vječitog groovea.

Također, do 12. 5. u prostoru galerije K2 može se razgledati izložba “Polovične cjeline” zagrebačkog umjetnika Marija Miličića svakim radnim danom od 18 do 20 h.

Ulaz na sva događanja je besplatan.