KUFER – križevački ulični festival

– u sklopu Križevačkog Velikog Spravišča, 9. i 10. lipnja 2017.
– lajkajte FB profil festivala i saznate sve novosti.
– KUFER je projekt udruge KVARK iz Križevaca

Ulični festival koji vraća djecu i mlade, starije i roditelje na križevačke ulice, oživljava gradske trgove i nudi šarolik program koji se sastoji od kreativnih predstava, cirkusa, akrobatskih radionica, uličnih perfomansa, likovnog programa, muzike, zabavnog programa za djecu i mlade.

U svom prvom izdanju KUFER će neformalno prezentirati domaću cirkusnu skupinu koja već nekoliko mjeseci održava probe u križevačkom Klubu kulture.

Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (KUFER) ima za cilj stvaranje novog kulturnog brenda Grada Križevaca i promociju ulične umjetnosti, želi stvoriti novu umjetničku scenu koja se orijentira na područje inovativne kulture i suvremene ulične umjetnosti, zaokupiti pozornost djece i mladih te dugoročno stvoriti turistički, kulturni i umjetnički brand.

Festival će se održavati na otvorenim gradskim prostorima, a centralni događaj bit će smješten na središnji dio parka koji se nalazi na Nemčićevom trgu u Križevcima.

KUFER osim festivala pod istim nazivom organizira edukativne radionice žongliranja i akrobacije te je oformio vlastitu umjetničku skupinu koja će prezentirati svoj rad na predstavama za sve dobne skupine i uveseljavati građane diljem županije na raznim manifestacijama.

RADIONICE CIRKUSKIH VJEŠTINA
Polaznici će imati mogućnost sudjelovati na otvorenim radionicama cirkuskim vještinama žongliranja (loptice, čunjevi), manipulacije objektima (hula hoop, contact juggling) i partnerske akrobatike (acroyoga, acrobalance).

Cirkuske vještine poboljšavaju koordinaciju, jačaju reflekse i periferni vid, te imaju odličan utjecaj na razvoj ravnoteže i osjećaj za ritam. Također, u procesu učenja trikova razvijaju se strpljenje i koncentracija.

PROGRAM:

Petak, 9. lipnja
16:00h – Klaun Zvekan, Strossmayerov trg
18:00 – 20:00h – Izložba, Saša Živković ZOOM, Galerija K2
21:00 – Tontorino, žonglerski show, Nemčićev trg
22:30h – Vatreni show Tontorino & Klaun Zvekan, Nemčićev trg
23:00h – Massive Vibezz, DJ program, dvorište Inkubatora

Subota, 10. lipnja
10:00h – Vivo Sportivo, predstav za djecu, Strossmayerov trg
12:00h – Sajam vinila, dvorište Inkubatora
14:00h – Radionice žongliranja, Nemčićev trg 1
17:00h – El Cric, predstava za djecu, Nemčićev trg
18:00h – Izložba Saše Živkovića, Zoom, Galerija K2
22:30 – Las Cavaleras, vatreni show, Nemčićev trg
23:00h – Safehouse kolektiv, DJ program

Uskoro donosimo i opširniji program i opise svih predstava, pozivamo vas da lajkajte naš facebook profil KUFER i prvi saznate sve novosti koje pripremamo za Vas.

KUFER je projekt udruge KVARK iz Križevaca.