25.08. – Petak: Ljetne ve?eri: Romana Ore?nik & Co.

?etvrti po redu glazbeni doga?aj Kri?eva?kih ljetnih ve?eri u petak 25. kolovoza od 21.00 sati ?e ugostiti kantautorice Romanu Ore?nik Mlinari? iz Kri?evaca i Vladanku Ivkovi? iz Sarajeva, te zagreba?ki sastav neobi?na naziva Hempljyv’s. Ulaz je slobodan, uz pokroviteljstvo Grada Kri?evaca, a organizatori Pu?ko otvoreno u?ili?te Kri?evci i udruga K.V.A.R.K. o?ekuju dobru posje?enost Kluba kulture tu ve?er.

Najavljena kao ve?er pjesme i poezije, posljednja u nizu ovogodi?njih Ljetnih ve?eri kri?eva?koj ?e publici predstaviti pjesnikinju i ?ansonjerku Vladanku Ivkovi?, autoricu albuma “Put u krug” (1994.) i ovogodi?nje zbirke pjesama “Mrvice beskraja“. ?esto nastupa na kulturnim doga?ajima poput promocija i izlo?bi, a uz samostalne koncerte rado gostuje i glazbenicima sli?nog izri?aja.

Doma?oj je publici dobro poznata Romana Ore?nik Mlinari?, kantautorica i gitaristica, ?lanica nekada?njeg ?enskog rock-sastava Bube. Radila s mnogim glazbenicima, svirala bas-gitaru s Davorinom i Bogovi?ima, autorica mnogih radio-reklama te pjesama izvo?a?a duhovne glazbe, poput Jelene Radan (“Mogu sama”, 2003.) i sastava Electro Spiritus (“Idem k Tebi”, 2002.). Ve?eras ?e se posebno predstaviti kao vokal i gitara sastava Hempljyv’s izvode?i country pjesme.

Prvi od dva renomirana instrumentalista uz Romanu u sastavu je Rista Ibri?, stalni ?lan grupe Plava trava zaborava, na violini, mandolini, gitari i Irish bouzoukiju. Jedan od Baretovih Pla?enika, u 30 godina profesionalne karijere kao instrumentalist, aran?er i producent sura?uje s glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva, poput Gibonnija, The Sick Swing Orchestra, Parnog valjka, Prljavog kazali?ta i EKV. Trenutno u vlastitom studiju radi glazbu za kazali?te.

Drugo jako glazbeno ime je Igor Arlovi?, studijski glazbenik koji sura?uje s raznim hrvatskim i slovenskim izvo?a?ima, na gitari, banjou i dobrou. Tako je instrumentalist i koaran?er na albumu “Ramirez” (2004.) te autor i producent na “Zmijo, kupit ?u ti
mungosa
” (2005.), svojevrsnom rock’n’roll cabaretu benda Tomislava Filipana.

Tako cijelu stvar vidi portal krizevci.info, a mi se s time mo?emo samo slo?iti!